Forme Unghii Cu Gel

Forme Unghii Cu Gel

Cum să aplici corect Gelul pe Unghii?

Unghiile cu gel sunt gata să apară în trendurile de acum și în viitor. Unghiile cu gel sunt mai durabile și mai rezistente decât unghiile cu lac, necesitând mai puțină întreținere. Iată un ghid pentru aplicarea corectă a gelului pe unghii.

Ce este Gelul pentru Unghii?

Gelul pentru unghii este un material polimeric lichid. Acesta poate fi aplicat pe unghii într-o formă lichidă, transformându-se într-un strat dur și lucios după uscare. Acesta poate fi aplicat sub formă de unghii false sau în formă de lac.

Alegerea Gelului

Înainte de aplicarea gelului pe unghii, trebuie să alegeți materialul potrivit. Există numeroase forme și culori de geluri pe piață, așa că asigurați-vă că alegeți produsul potrivit pentru nevoile dvs.

Prepararea Unghiei

Înainte de aplicarea gelului, trebuie să pregătiți unghia. Îndepărtați orice resturi de pe suprafața unghiei, curățând unghia cu un burete umed și îndepărtându-vă cuticulele. Apoi, luați un tampon de vată și alcool și curățați suprafața unghiei pentru a asigura aderența corectă a gelului.

Aplicarea Gelului

După ce v-ați pregătit unghia, este timpul să aplicați gelul. Folosiți o perie de unghii specială pentru a aplica gelul pe unghie. Aplicați o cantitate mică de gel și întindeți-l uniform pe unghie, folosind mișcări circulare.

Uscarea Gelului

După ce ați aplicat gelul pe unghii, este timpul să le lăsați să se usuce. Dacă folosiți un uscător de unghii, așezați-vă degetele sub acesta și lăsați-l să lucreze timp de câteva secunde. Dacă nu aveți un uscător, lăsați gelul să se usuce în mod natural, acest lucru poate dura mai multe ore.

Îndepărtarea Excesului de Gel

După ce gelul s-a uscat, este timpul să îndepărtați excesul. Luați un tampon de vată și alcool și curățați suprafața unghiei în mișcări circulare. Această etapă va elimina orice gel care se află în afara unghiei.

Lacuirea Unghiei

După ce ați îndepărtat excesul de gel, este timpul să luați un lac de unghii. Aplicați lacul pe unghii, începând cu baza și întinzându-l spre vârf. Aplicați două straturi de lac și lăsați-l să se usuce.

Polisharea Unghiei

După ce lacul s-a uscat, luați un polizor de unghii și polizați suprafața unghiei pentru a înlătura orice urme de lac sau gel. Această etapă va face ca suprafața unghiei să fie netedă și luciosă.

Îngrijirea Unghiilor

Pentru a păstra unghiile cu gel în stare bună, trebuie să le îngrijiți corespunzător. În fiecare săptămână, asigurați-vă că îndepărtați resturile de lac și gel cu un burete umed și îndepărtați cuticulele. De asemenea, asigurați-vă că unghiile sunt protejate de produse chimice și de apa prea fierbinte.

Retușarea Unghiilor

Dacă ați observat că unghiile au început să se exfolieze sau să se rupă, ar trebui să le retușați imediat. Pentru a face acest lucru, luați o pensulă specială pentru unghii și aplicați o cantitate mică de gel pe suprafața unghiei. Apoi, lăsați gelul să se usuce și polizați-l pentru a obține un aspect neted.

Îndepărtarea Gelului

Dacă ați decis că vreți să îndepărtați gelul de pe unghii, puteți face acest lucru în mod ușor. Luați un tampon de vată și alcool și umeziți-l. Apoi, așezați-vă degetele sub un uscător de unghii. După ce gelul s-a înmuiat, luați o perie de unghii specială și îndepărtați gelul.

Intrebari si Raspunsuri

De ce instrumente am nevoie pentru a face o manichiură cu gel?

Veți avea nevoie de o lampă UV sau LED, ojă de gel, un împingător de cuticule, un strat de top coat cu gel, șervețele fără scame, folii de aluminiu și un ulei pentru cuticule. De asemenea, este posibil să doriți să aveți la îndemână o pilă de unghii, un tampon de unghii și o perie de unghii.

De ce fel de ojă cu gel am nevoie pentru o manichiură cu gel?

Pentru o manichiură cu gel pentru unghii, va trebui să folosiți o ojă cu gel care este special concepută pentru a fi utilizată cu o lumină UV sau LED. Cele mai multe lacuri de unghii cu gel vor avea o etichetă care indică faptul că sunt potrivite pentru utilizarea cu lumina.

Care este diferența dintre oja obișnuită și oja cu gel?

Lacul de unghii obișnuit este un tip de vopsea care se aplică pe unghii și apoi se polimerizează cu aer sau cu o lampă UV/LED. Este o vopsea foarte subțire și ușoară, care poate veni într-o varietate de culori, finisaje și efecte. Este adesea îndepărtată cu dizolvant pentru lac de unghii. Lacul de unghii cu gel este un tip de lac de unghii care se polimerizează sub o lampă UV sau LED. Este mai groasă și mai durabilă decât oja obișnuită și trebuie să fie înmuiată cu acetonă pentru a fi îndepărtată. De asemenea, are un finisaj de durată mai lungă și o culoare mai vibrantă.

Care este diferența dintre îndepărtarea lacului de unghii cu gel și a celui obișnuit?

Îndepărtarea lacului de unghii cu gel necesită înmuierea unghiilor în acetonă timp de aproximativ 10-15 minute, în timp ce îndepărtarea lacului de unghii obișnuit necesită lustruirea ușoară a unghiei și ștergerea unghiei cu un tampon de bumbac înmuiat în dizolvant de lac de unghii. Îndepărtarea lacului cu gel necesită mai multă muncă și timp, deoarece gelul trebuie să fie înmuiat de pe unghie, în timp ce lacul de unghii obișnuit poate fi îndepărtat mai rapid și mai ușor cu ajutorul unui tampon de bumbac și al unui dizolvant de lac de unghii.

Concluzie

Aplicarea corectă a gelului pe unghii poate face ca acestea să arate mai bine și să fie mai durabile. Dacă urmați acest ghid, veți obține unghii frumoase și rezistente. Nu uitați, însă, de îngrijirea corespunzătoare a unghiilor, pentru a le menține în cea mai bună stare.

Citeste si:

Leave a Comment